Sider

tirsdag den 30. maj 2017

HVAD ER DET FOR ET TRÆ?

I haven var der, da jeg kom, et træ, som jeg ikke kender navnet på. Det er sikkert et helt almindeligt træ, og det gør sig ikke ud af noget særligt. Det blomstrer nu, og blomsterne kan ligne en fattig udgave af blomstrende hortensiablomster. Træet får i efteråret røde bær. Blomster og blade ses på foto.
I går fandt jeg i et hegn en lyserød tjørn. Er lyserød tjørn ikke lidt usædvanlig? Sød er den ihvertfald, og jeg vil lave grenen til et træ til haven. Grenen ses i vase på blåt bord.
Jeg sætter lidt øjebliksbilleder ind fra haven også.

6 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Det er en Viburnum, jeg har den også.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Tak Lisbeth. Jeg har nu læst på nettet og kan se, den også kaldes almindelig kvalkved. Det er en busk, og ikke et træ, som jeg forkert skriver. Jeg er i alle årene gået hårdt til den med beskæring, jeg tror, den nu skal have lov at vokse frit. Jeg så nemlig nogle billeder på nettet, hvor den var ret pæn med blomster. Det har den ellers ikke været hos mig.

  SvarSlet
 3. Hej Mette

  Ja Lisbeth er kommet mig i forkøbet. Jeg har masser af dem i Sverige, og ja det er en busk.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 4. Hej Karsten. Jeg har lige stillet dig et spørgsmål i dit forrige indlæg om pæoner på din blog.
  God aften fra Mette.

  SvarSlet
 5. Tænk at jeg også kendte busken/træet;-) Jeg har rykket et lille rodskud op for nogle år siden nede i vores lokale eng, og plantet det herhjemme. Nede i engen er det flere meter højt.
  Vi bor tæt ved Fladbro hvor der er et lille hus til fri afbenyttelse, der har de flere gamle planter og med navne på. Der står de som den fineste yndighed på række op af et hegn, tæt ved det lille søde og samle hus. Læs masser af idyl:-)))

  SvarSlet
 6. Hej Anette. Det er dejligt at blive opmærksom på en ny vækst, og jeg glæder mig allerede til at se busken blomstre næste år, nu hvor jeg vil give den lov til at udfolde sig, Den har jo været i haven altid, mens jeg har været her, jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig rigtig har regnet den for noget. Den må mindst være 30 år gammel, nok mere. Hvis ikke jeg var igang med at registrere træer, og ikke anede hvad det var, ville den fortsat have levet et overset liv.
  Hilsner fra Mette.

  SvarSlet