Sider

mandag den 15. maj 2017

TULIPANER og lidt andet.
Jeg var på vej til at fotografere flere træer men blev standset af tulipanerne og kom ikke længere.
Det er flere år siden, jeg har købt tulipanløg. Alle mine tulipaner har jeg haft i mange år, og da løgene blev anskaffet, blev der kun købt en enkelt pose af hver. Den sorte, nattens dronning, blev købt i 2003. Tænkt at få tulipaner kan blive til så mange, og at de smukt overlever år efter år. Det imponerer mig. Nogle enkelte Greenland så jeg også men de er ikke kommet med på foto. Hvordan løg dukker op nye steder, skyldes nok, der med tiden bliver flyttet rundt på stauder, og løg kommer med i transporten. Der er dog også tulipaner, hvor jeg ikke aner, hvordan de er havnet der. Jeg kan bedst lide, når tulipaner står i buketter af den samme tulipan, og det gør de helt af sig selv med tiden.
Her følger mange fotos, og der er endda ikke fotos af alle forskellige tulipaner. Jeg prøvede at begrænse mig men det var svært.

11 kommentarer:

 1. For en fantastisk hage du har - og for et hav av nydelige tulipaner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Turid. Dejligt at høre fra Norge og tak for dine ord. Her i Danmark er det et dejligt regnvejr lige nu, som bliver nydt af både mig og haven.
   Hilsner fra Mette.

   Slet
 2. Hej Mette

  Det ser da super godt ud - og du har helt ret, trives en tulipan sætter den jo gerne mere end et sideløg og bliver med årene til en fin buket:)
  Og så er der jo lige det fællestræk ved dem du nævner (og dem jeg genkendere): det er alle fosteriana typer...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Jeg lærer meget fra dig og din blog, der skal tit Googles. Forsteriana lyder umiddelbart som noget fra skoven. Nu har jeg set, de tulipaner kommer fra bjerge, hvor der er tørt. Selv om jeg næsten altid klager over mangel på regn, er der alligevel visse fordele ved min sandede tørre jord.
   Jeg tænkte, du nok ville lægge mærke de røde aftegninger, der pludselig i år er dukket op på en, der de senere år ellers har været ren gul. Foto nr. 2. Det er lidt spændende, hvordan det senere vil udvikle sig til. Der er også nogle gule tulipaner med frynset kant, dem er der ikke foto af. De kommer fra nogle andre frynsede med andre farver, jeg engang havde. Interessant hvad det er, der slår igennem.
   Hilsen Mette.

   Slet
 3. Hej Mette
  Ja det er imponerende med alle dine tulipaner, når du aldrig sætter nye, måske er det fordi du ikke gøder, ja jeg ved det ikke.
  Jeg bemærkede også, at der var en gul magnolia, mon det er den samme som min? Yellow River. Min blomstrer ikke i år, da den blev flyttet sidste år, det gik heldigvis godt.
  En rhododendron var der også imellem, så jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Ja den gule magnolia er Yellow River. Du kan se, du mange år frem vil have stor glæde af dine liljetulipaner. Jeg troede, du havde falkeblik mht rhododendron. Der ses 3 forskellige, som blomstrer nu. Foto nr. 7, foto nr. 9, og en hvid blomstrende i baggrunden på foto nr.18. Jeg har for længst glemt, hvad de hedder. Hverken jeg eller min have er til rhodoer men der er altså nogle, som stædigt holder fast på, de vil være her, selv om de ikke får særbehandling. Selvfølgelig er de også højtelsket men jeg kan ikke opfylde særlige krav.
   Hilsen fra Mette.

   Slet
  2. Ja det er dejligt, at tulipanerne kommer igen og igen. Jeg kan kun få øje på rhodoer på foto 7 og 9 - ikke på billede 18. Det hjalp at forstørre billederne og, det er der rigelig tid til i dag, hvor det regner. Jo nu kan jeg se den på billede 18, den kan man ikke se, når man forstørrer billedet op. Godt de tre vil være hos dig, selvom de ikke får særbehandling.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  3. Jeg har flere end de 3, især er der en med lysebrunt fløjl på bagsiden af bladene, som jeg gerne vil have dig til at fortælle mig, hvad hedder. Den er afblomstret nu men jeg vil komme tilbage til at spørge dig med foto af blade og blomster.

   Slet
  4. Ok det lyder godt, det hedder indument, du kan lære en masse om det, når du kommer på besøg i min have. Sæt gerne et billede ind af bladene og hvornår den blomstrede. Tog du ikke billede af blomsterne?

   Slet
 4. Jeg mener, jeg har foto af blomsterne. Jeg vil søge senere. Regnvejr er lig med oprydning og rengøring i hus, og da der lige har været flere gode havedage, og der sjældent regner her, kan det regnes ud, hvilken stor opgave der venter. Sjovt nok er der altid energi til havearbejde, noget mere sløv, kan jeg føle mig, når energien nu skal lægges indendøre. Måske skulle jeg starte med at skrive til Anne Marie,,,,,og så finde støvsuger, spande og klude derefter. Ren overspringshandling som er meget sjovere. Det er kobberbirken hos Anne Marie, som rumsterer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt, jeg venter spændt.
   Jeg har det som dig, det er ikke spændende at gøre rent, kan man slippe, gør man det :) Vi har dog fået rimet fryseren af til morgen, og nu står den på madlavning som kan fryses ned til gode havedage :)
   Ja nu må du have bestilt kobberbirken, men hver forberede på, at den er lille.

   Slet