Sider

fredag den 8. september 2017

Fotoalbum fra først i september 17


10 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Det ser altid så dejligt frodigt i din have!
  Ved du hvad den orangegule rose er for en?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Hej Karsten. Ja frodigt grønt har det bestemt været denne sommer. Der har været år, hvor haven har lignet en prærie. I dag har jeg endnu engang tømt palletank med slange ud på jorden væk fra huser. Det er ikke godt for et 200 år gammelt hus at soppe i vand. Palletank, stor vandbeholder og havedam har konstant rendt over hele sommeren. Havendammen plejer at få vand der ellers fordamper, tilført fra tagrende over palletanken. Det system har der ikke været brug for i år. Det er første gang i år, jeg har måtte tømme tankene. Det har oftest været tomme, og jeg har konstant sukket efter regn i en tør have.
  Ser du, rosen har jeg for flere år siden købt som Rosenresli. Den så ud som på bestillingsfoto, så jeg har været tilfreds. Pink, rosa, fersken med lidt orange. Sidste år blev den så virkelig alt for meget orange, og jeg begyndte at undre mig. I år er den heldigvis mere dæmpet i det orange end sidste år. Jeg kan godt lide orange men sidste år var det for meget og ensfarvet. Jeg har tidligere nævnt det, og Lisbeth var sikker på, rosen var en Westerland. Desværre har min Westerland ikke rigtigt blomstret i år, så jeg har ikke kunne sammenligne på nært hold.
  Sidste år fandt jeg noget på nettet om Rosenresli som "turns orange", desværre kan jeg ikke mere finde der.
  Hyggelig efterårsaften til dig.
  Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne ikke finde noget om at rosenresli skulle kunne blive orange - derimod er der mange der skriver "it turn orange" om når den får rust...

   Din rose ligner faktisk denne "Westerland" en del...?

   Slet
 3. Sikke mange slåfejl. Der skrives lidt i blinde på en IPad, synes jeg.

  SvarSlet
 4. Hei! Fantastisk vakker blomstring i hagen din. Og selvfølgelig også
  vakre bilder.
  Ha det godt! Anne
  P.S slåfeil er et veldig godt ord, som jeg ikke har hørt før, men som jeg har gjort uhorvelig mange ganger.

  SvarSlet
 5. Hej Anne.
  Tak for de søde ord.
  Ja "slåfejl" er nok et ord som forsvinder. I dag slås der ikke på tastaturet, som der blev på gamle skrivemaskiner. Der er nok allerede mange, som ikke aner, hvad en slåfejl er. Hvad skulle det hedde nu mon.
  Hav det godt også du.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 6. Du har mange dejlige planter i din have, og vi er helt enige om, at Rosenresli er det ikke, måske er det Westerland.
  Tænk at du har fået så meget regn, og plejer at have tørke, det hele er forandret, men vi må leve med det.
  Gad vide om vi får vinter i år.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Rosen ligner Westerland, det har du ret i. Mystisk er det. Der har i år ikke rigtigt været roser, på den, jeg ved, er Westerland, den har ikke kunnet lide regnen, Jeg havde ellers regnet med at skulle nærstudere sammenligning.
   Ja regnet har det. Jeg ved om en, der ikke har høstet færdigt. Det er et spørgsmål, om det overhoved kan blive høstet. Det regner jo fortsat, og der er ikke pauser, hvor kornet kan tørre, og jorden er fedtet lerjord.
   Hilsen fra Mette.

   Slet
 7. Hej Mette! ..och tack för rundturen och alla bilder från en blommande trädgård, det ser fräscht och fint ut. Tänka att ni fått så mycket vatten, nederbörden är sannerligen ojämnt fördelad denna säsong. Nu regnar det även här och vi har fått ordentligt med vatten de senaste veckorna. Jag tackar och tar emot!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla. Jeg har ikke før oplevet så meget regn her. Det er gået ud over blomstringen men regn er så langt at foretrække fremfor tørke. Jeg følte meget med dig, da din have var ved at dø på grund af tørke og vandmangel. Godt regnen til sidst kom hos dig.
   Bortset fra manglende blomstring er megen regn ikke katastrofal her. Her er sandjord med tyndt lag muld, og vandet forsvinder hurtigt ned i undergrunden. En uges tørvejr efter denne omgang, og jorden vil igen være knastør. Tørke er det, jeg før har oplevet mesf, på grund af sandjord og haven ligger på et sted, der er kendt for at være et sted, regnen går uden om. I år er alt det grønne vokset meget. Jeg kan ligefrem se, hvordan træer er vokset.
   Hilsen fra Mette.

   Slet