Sider

lørdag den 21. oktober 2017

BANANPALMER stadig ude

På denne tid af året er det vigtigt at holde øje med vejrudsigten. Der har heldigvis endnu ikke været minusgrader her.
Selv om jeg ikke er til det, og helst kun vil have planter, der kan være ude hele året, er der alligevel gennem tiden kommet planter til, der ikke kan tåle frost. Ret mange, hvis jeg skal være helt ærlig. Alle står endnu ude, og jo længere jeg kan strække det jo bedre. Det er mere end et halvt år, planterne skal stå i havestue. De fylder godt, og 14 dage eller mere forår og efterår, hvor de ikke skal være inde, betyder meget. Det er mere usikkert at sætte og plante ud om foråret, da det aldrig er til at vide, hvor sent der kan komme frost.
Når ordet frost kommer frem på denne årstid, får jeg travlt. Det er ikke et helt lille arbejde at få planterne ind. Flere er plantet i jorden ude og må pottes, og en del er temmelig store. Af det der skal ind kan bl.a. nævnes 5 banan, 2 citron, appelsin, oliven, pinje, gammel ananassalvie, citronverbena, 2 rosmarin og en del andet. Ind til videre ser det godt ud, der er lunt både nat og dag, og der er endnu ingen frost at se i langtidsprognosen. Vi er snart i november, så det lover godt for at kunne afkorte tiden for planterne indendøre.
Der er stadig liv i roserne, og det er stadig muligt at plukke store buketter med forskellige blomster.

       D

 

     D


     


       


     


     


     

   

   

  

5 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Det var ellers nogen flotte store bananpalmer, sjovt hvis en af dem en dag blomstrer og giver frugter!
  Dere kan da blive til mange buketter m ed de roser!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Hej Karsten. En lille vel 20 cm banaplante blev købt for sjov for en del år siden, en anden lille fik jeg foræret. Der er 2 forskellige slags. Den ene skulle få små bananer. Jeg anede dengang ikke, det skulle blive et så langt bekendtskab. Jeg kender en, der er opvokset med bananpalmer, han griner ad mig, og mine gamle bananerpalmer, der ikke giver frugt. Han fortalte mig, det var helt forkert, når jeg plantede palmerne åbent i solen om sommeren. Bananpalmer kan lide våd skygge med læ, sagde han. Jeg kan, se det er helt rigtigt, aldrig før har palmerne haft så flotte hele blade. De har rigtig nydt den våde sommer, vi har haft. De har de øvrige somrer kun haft et par blade af gangen, der næsten hele tiden har været slidt i stykker af blæsten eller brændt i stykker af solen.
  God aften til dig og hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Ja det må være et stort arbejde at få alt det i hus, jeg kan godt se, at det må fylde ret meget. Der er større risiko for frost om foråret her hos os, sådan er det nok også hos dig. Fine roser du kan vise endnu.
  Jeg håber, du stadig følger med hos mig, for jeg viser ret mange træer for din skyld :) jeg har jo hørt, at du synes, det er spændende med mine forskellige træer.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth. Ja jeg følger med hos dig, og jeg synes, det er meget spændende med dine mere sjældne træer. De bliver studeret nøje. 2 har jeg måtte føje til min samling efter at have set dem hos dig. Kobberbirk og Acer davidii kunne haven ikke undvære. Det er også sket at jeg er faldet for en rose eller 2 eller lidt flere😎
  Det er ikke hver gang, jeg får skrevet hos dig, men alle indlæg bliver læst og fotos set. Du har så meget spændende. Jeg nyder også meget alle billeder, hvor de 2 søde hunde deltager. Næste sommer må jeg bestemt komme og hilse på dem.
  Bliv endelig ved med at vise træer og tak fordi du gør det.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Det glæder mig at høre, at du følger med, det var bare det, jeg ville vide. Det gør ikke noget, at du ikke kommenterer, men det glæder mig at høre, at jeg har inspireret dig.
   For tiden skriver jeg sammen med en mand, der er interesseret i min sumpcypres og den gule vandgran, også mammuttræet synes han er interessant. Det er sådan noget, der er spændende for mig at vide.
   Ja du må endelig komme næste sommer og hilse på hundene og os og se haven, jeg tror ikke, du vil fortryde det. Måske kan I lave en tur derovre fra, der er jo også Lisbeth med byhaven i Ebeltoft, måske kan hun også få tid til at komme en tur sammen med manden, som også hedder Bent ligesom min :)
   Jeg skal nok blive ved med at vise træer, selv tak.
   Hilsen Lisbeth

   Slet