Sider

tirsdag den 3. oktober 2017

OKTOBER regn

Der kommer stadig store mængder af regn. De sidste måneder har der regelmæssigt måtte tømmes regnvandstanke. Vand fra tagrender i tanke, der bare må tømmes ud på jorden fra slange væk fra huset. Det er aldrig oplevet før. Der er intet som mangler vand i haven, det er rent spild. Regnmåler bliver bare tømt nu og da, når den igen er svingende fuld. Næsten glemt er de dage, der har været flest af, hvor der forgæves spejdes efter en lille sky, der måske kunne give noget vand til knastør jord og tørre planter. Selv på radar er der blevet kigget i håb om en skysystem med regn i gunstig retning. Træerne har nogle stede skudt i vejret i metermål. Grønt og frodigt er det stadig. Der er ingen gullig sensommer i år.
Haven bugner stadig med grønne planter. Til trods for alt er vådt, er der stadig planter at nyde. Her er nogle øjebliksbilleder fra først i oktober.


8 kommentarer:

 1. Hej Mette

  Jeg kunne ikke få alle billeder ned, mit internet er ikke så stærkt:)
  Men dem så er da alletiders!
  Er det en hostablomst på det fjerde billede?
  Det ser alt sammen ualmindeligt frodigt ud!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten.
   Det er en lilje af en slags. Den er stor i blomsten. Den begyndte at blomstre for nogle uger siden. Det er så lige en af dem, jeg ikke kan huske, hvor jeg har fra. Måske en tilbudspose fra jem og fix, som lige røg med ved andet køb. Jeg er meget glad for den, og den glæder bestemt meget her i oktober. Jeg bliver hvert år forbavset, når jeg ser den, hvad søren er det, der lige pludselig blomstrer så sent. Bladene er mere som dagliljers end som rigtige liljer.
   Hyg dig deroppe i dit paradis.
   Hilsen Mette.

   Slet
 2. Hej Mette
  Ja der er ikke tørke hos dig, det er der heldigvis ikke hos os nu, vi har fået en del regn i september og 19 mm i oktober, så vi klarer os.
  Som hos dig står det hele frodigt og har skudt godt i vejret.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth.
  Der har regnet mere her end hos dig. Det gik jo senere i gang hos dig. Du vandede stadig, mens det silede ned her. Godt du også fik regn til sidst. Når man er så heldig at kunne gå ud, så snart solen viser sig mellem bygerne, er det ikke så slemt, og jeg foretrækker stadig meget regn frem for tørke. Den megen regn nu, kommer os også til gode til næste år, når mange planter har haft mulighed for at vokse godt til og etablere sig endnu bedre.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 4. Hejsan!

  Ja nog har det varit kontrasternas sommar. Vi drabbades ju av en förfärlig torka under sommaren men nu har vi fått regn, ganska mycket så jag hoppas det påverkar grundvattnet också. Men många delar av landet har fått så mycket regn att det blivit skador och översvämningar. Vädret blir allt mer extremt.

  Din trädgård ser ju ut att må fint trots det myckna regnandet.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla.
   Ja ekstrem er et passende ord, og det gælder også meget andet end vejret.
   Godt du fik regn til sidst, det var en gyser, mens tørken stod på. Håber der bliver fyldt godt op i grundvandet nu, så du ikke skal igennem tørke igen.
   Alt det regnvand fra stor tank,jeg bare hælder ud nu, ville jeg ønske kunne gemmes til senere.
   Hilsen fra Mette.

   Slet
 5. Ja grønt og frodigt er det også her, men der skulle komme køligere nætter henad næste weekend. Så kan det være bladene begynder at skifte farve, så vi kender oktober igen.

  Hav det godt!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Jeg er rigtig godt tilfreds med alt det grønne frodige. De kølige nætter kan godt vente for min skyld, så jeg udskyder gerne de flotte høstfarver. Så snart der meldes en nat ned til frysepunktet, får jeg nemlig travlt, så skal alt eksotisk og andet ind i en fart, og en del er meget stort. Der er bla.a. bananer, citroner, oliven mm. Banapalmerne er haft en prima sommer, det er sært. Aldrig har de været så flotte med mange store flotte blade. En våd sommer som denne har været det bedste år for dem, jeg endnu har set. En palme er over 2 m. høj. Det er langt mere end 10 år, den sådan er blevet flyttet rundt på efterår og forsommer, utroligt den finder sig i det. Lige nu har står alt fint og får lov så længe som muligt.
   Hilsen fra Mette.

   Slet