Sider

onsdag den 8. maj 2019

Trofaste tulipaner
Det er flere år siden, jeg har sat tulipanløg. Der er nogle tulipaner, som trofast kommer igen år efter år. Jeg vil næsten påstå, at der også kommer nye. Tulipaner kan vel ikke krydse og så sig selv i haver? Det ser sådan ud for mig. Nye tulipaner nye steder. En overgang tænkte jeg, det var mig, der, når jeg flyttede andet, fik tulipanløg med i jorden også. Nu kan jeg se, at der også står tulipaner, hvor jeg ikke har flyttet jord til.
Den hvide med lidt rødt på, aner jeg ikke, hvor kommer fra.
Den røde tulipan med hvidt på siden ligner rosen Acapella. Jeg kan ikke mindes at have valgt og købt en sådan tulipan.
Den meget mørke Queen of Night har i mange år været min yndling. Den er helt almindelig og fuldkommen stabil. Den glæder hvert år.
Den hvide med lyserødt øverst på kronbladene ved jeg helt bestemt, at jeg fik som løg som gave, da jeg købte mit hus 2001.
Andensidste er et ældre foto af en rose fra haven Acellapa, som jeg synes en af tulipanerne ligner.
Jeg kan lide at have tulipaner på den måde, det er spændende, hvordan de udvikler sig og stor glæde ved tulipaner, som bare bliver ved med at komme.
Det har nogen gange undret mig, hvad der sker med tulipanløget fra året før, hos de der lægger 1000vis af tulipanløg hvert år. Der må blive trængsel i jorden og forstyrrelse i farverne, hvis bedet skal skifte farve fra det ene år til det andet. Bliver løgene fra forrige år gravet op og kasseret monstro.

2 kommentarer:

 1. Du har mange smukke tulipaner, og efter hvad jeg har læst og erfaret, er det vist kun de botaniske sorter, man kan stole på kommer igen. Interessant, hvis de virkelig krydser hinanden? Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Jeg er ikke sikker på, om tulipaner kan krydse af sig selv i haven, og jeg ved ikke, hvordan tulipanavlere gør. Nogle af de tulipaner, jeg vise, ligner ret meget, det de er købt som. Andre synes jeg ikke, jeg kan genkende, Især den gul-røde ser særpræget ud.
  Den hvide med lyserødt fik jeg løg fra for 18 år siden, og den ligner stadig sig selv, bort set fra den tidligere var en lille og kort tulipan. Nu er den stor og kraftig. Queen of Night er også ældgammel i haven. Jeg vil prøve at flytte tulipaner til et andet sted, jeg har. Det vil blive interessant, om jeg kan få dem til at etablere sig der også.
  God weekend
  Hilsen fra Mette

  SvarSlet