Sider

torsdag den 25. maj 2017

TRÆER I HAVEN. 11. det. 80-81.

80. Paulownia tomentosa. Kejsertræ.
81. Malus hybrid. Paradisæbletræ med røde blomster.

Kejsertræet med blå blomster er sprunget ud. Blomsterne er desværre ikke prangende. Det er nok flere snerter af frost og gentagende blæst, som har slidt på knopperne. Der er et andet kejsertræ i haven, som får hvide blomster. Det får ikke blomster i år men er elegant med de store blade. Det kommer med i optælling, når bladene er sprunget op. Det er ikke en tomentosa, som den der vises her.
Paradisæbletræ er foto nr. 2.
Samtidig lidt andre billeder fra haven. Kejsertræet ses mod en blå himmel.
Der er lige omtalt æbler og pæretræ i forrige indlæg.


6 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Mit kejsertræ er også sprunget ud i dag, det er svært, for blomsterne sidder højt oppe, de er ikke nemme at få billeder af.
  Så smuk din pæon er, tak fordi du viser den.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja det er nok dumt at opstammet et kejsertræ. Det har jeg gjort med denne men prøver nu at lade være med den anden. Jeg blev nødt til at opstammet denne, ellers kunne jeg ikke kigge ud ad vindue. Det er også blevet meget højt. Mon toppen kan beskæres, det er jeg ellers ikke til men her kunne det være gavnligt.

  SvarSlet
 3. Jeg nyder dine lange lister over træer og har lige læst dit forrige indlæg om frugttræer og store græsplæner. Her i mit nabolag er det præcis det samme med store havetraktorer og masser af larm. Vores have er også foreløbig en stor firkantet græsplæne, men det skal vi nok få lavet om på! En skovhave er planen her, og jeg skal blot have løst problemet med sikring af nye træer og buske mod rådyr på en praktisk måde.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Ulla. Her er det ræven, jeg har måtte hegne for. Jeg har haft mange forskellige dyrebesøg i haven også vaskebjørne. Desværre vil hønsene ikke give fasanerne adgang. Dem ville jeg ellers gerne have i haven, sådan som hos dig, før naboens kat begyndte at blande sig.
  Jeg glemte at skrive, træerne også fældes, fordi bladene sviner.
  Jeg hader de havetraktorer, og synes en granvoksen mand ser latterlig ud på sådan en larmende legetøjs maskine. De skulle forbydes at bruge i haver. Selv ejer eller bruger jeg ingen former for græsslåmasiner. Det er kun fuglene, som er højrøstede her, og hanen som skælder ud over maskiner som larmer. Han kan heller ikke fordrage det.

  SvarSlet
 5. Hej Mette

  Sikken en flot form på pæonen - den ser lækker ud!

  Og jeg må give dig ret, de der havetraktorer er ret latterlige:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Hej Karsten. Ja den er fin den pæon. Jeg regner med, det er en "ægte" svovlpæon, og nok heksen Dolly, Ellers kender jeg ikke ret meget til pæonens form. Det er jo først i år, ved din hjælp, jeg er blevet klar over, hvad pæonen er for en.

  SvarSlet