Sider

tirsdag den 22. august 2017

MERE BLOMSTRING fortsat

Kom i dag til at tænke på der i mere end 20 år ikke er kunstgødet i haven. Det er heller ikke købt sække med diverse købejorde og spagnum. Det er havens egen sandjord med et lag havejord ovenpå, planterne gror i. Det klarer de godt. I haven bor en mindre flok dværghøns, de bidrager selvfølgelig. De "109 forskellige træer" bidrager også godt med blade og kviste. Der er automatisk gødningssystem i haven.

11 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Ja det er imponerende med alle de blomster, når du ikke gøder. Jeg gøder også kun rhodoer og roser, resten må klare sig selv.
  Vi kommer desværre ikke til Mørke alligevel på lørdag. Veninden har meldt fra.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det var ærgerligt at du ikke kommer til Mørke. Nu var jeg begyndt at glæde.mig til at møde jer. Jeg var også begyndt at tænke på, om I ikke havde tid til at besøge min have også. Du har nok set, jeg har spurgt dig i forrige indlæg.
  Skulle du få mod på at tage turen selv, er du velkommen her Lisbeth.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jeg også ked af, jeg havde også set frem til at møde dig. Der havde desværre ikke været tid til at se din have også, vi skulle nå færgen 14.30 igen, så det var ikke meget tid.
   Jo tak skal du have, men jeg har det som du, jeg kører helst ikke alene, måske får jeg en lokket med d. 17.9. til plantemarked i Århus, vi får se.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Mette

  Det ser da super ud!
  Imponerende flot vækst - her er ingen af mine Henryier i blomst og min lancifolium er først nu ved at få farve...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten.
   Jeg lærer mange plantenavne fra dig, tak for det. Da jeg skulle kigge på navn, så jeg, der findes Pink Tiger Lily og Rose Tige. Uh ha, dem ville jeg gerne have. Har du mon dem, de er yndige og specielle.
   Hilsen fra Mette.

   Slet
  2. nej, dem har jeg ikke - den mørklilla "Ove" kan minde om, og den har jeg masser af!

   Slet
  3. Det lykkedes mig at finde Ove. Jeg synes ikke, den ligner Pink Tiger Lily, som vises meget pink, lyserød med lidt ferskenskær.

   Slet
 4. Hej Mette
  Det ser godt ud hos dig. Jeg må se om der bliver ,så jeg får lavet et indlæg fra din have, for jeg har så mange gode billeder fra den, også med farver på selvom du selv kunne se de manglede.
  Ha en god dag
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette. Ja du var her lige inden, haven endelig gik i gang med blomstring. Det var den længe om i år, der plejer ikke sådan at være pauser. På grund af den megen regn var det mest grønt i grønt, synes jeg. Lige nu blomstrer haven mere og mere for hver dag, og jeg synes, det bare bliver flottere og flottere. Det er som haven har en masse, den skal have indhentet. Boede du tættere på, ville jeg sige, du skulle gøre besøget om. Det er du selvfølgelig altid velkommen til men det var nu lettere, hvis du lige kunne komme forbi,
   Jeg vil være spændt på at se de billeder, du har taget, selv om jeg også ville ærgre mig over, du var her på et, hvad jeg synes, lidt usædvanligt kedeligt tidspunkt for haven. Besøget handlede om bl.a at se, hvormeget en giftfri økologisk dyrket blomsterhave kan selv, og det tror jeg nok, du fik indtryk af. Mest interessant er det dog, synes jeg, når haven samtidig stråler af farver.
   Et knus fra Mette.

   Slet
  2. Du har jo helt klart ramt en balance - sammen med dine høns - så du ikke fjerner mere end du tilfører fra jorden. Alle tiders bevis på at man kan indrette en skøn have uden de store indkøb.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  3. Hej Ulla. Ja hønsene er vigtige, både som skadedyrsbekæmpelse og til at gøde. Ikke at jeg spreder deres gødning, det gør de selv. Hver dag ny forsyning af klatter jævnt fordelt i hele haven. Klatterne ligger ikke sådan rundt omkring, Det er utroligt så hurtigt, de er væk igen, man går ikke og træder i hønseklatter. Det er dværghøns, de har ikke så store klatter.
   En anden ting jeg også kunne have nævnt er, der ikke er blevet slået græs i haven i 16 år. Jeg ejer ikke en græsslåmaskine, og græs bliver heller ikke klippet på anden måde.
   Hilsen fra Mette.

   Slet