Sider

lørdag den 16. september 2017

ROSER

Når jeg kigger sommerens fotos af roser igennem, har jeg svært ved at se, der har været en elendig rosenblomstring i haven i år. Det har det været på grund af vedvarende regn og mangel på sol. Flere roser er der ingen billeder af, fordi de kun har haft en enkelt rose eller 2, og jeg ikke har tænkt på at fotografere, mens tid var.
Her kommer nogle rosenbilleder, som jeg nåede at tage. Mht navne, kan jeg oplyse, det er almindelige mest kendte roser, der er ingen sjældenheder. Hvis nogen vil vide navne, så bare spørg. Hvis jeg skulle være lidt usikker, er jeg sikker på, der er kendere, som vil være behjælpelige.
Der røg lige et billeder af cyklamen, en frilandsfersken og efterårskrokus med. Billederne er taget i dag. Ferskenen manglede sol, den var ikke så smagfuld, som den kunne have været. Efterårskrokus er ikke til at stå for, næsten som en hilsen fra næste kommende forår.
Japansk Benved som den  ser ud lige nu, måtte også med.6 kommentarer:

 1. Hej Mette
  For en gang skyld fik I rigeligt med regn, det synes dine roser i hvert fald. Flere af mine roser har heller ikke remonteret, og nogle af dem der gjorde er ødelagte i knopperne, men da jeg har mange flere roser end dig, kan jeg blive ved at vise roser. Du viser da bestemt også mange fine eksemplarer.
  Jeg har haft nektariner ude i en potte, de var store og flotte, men rådnede inden de blev modne, det gjorde de også sidste år, det forstår jeg ikke.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Aldrig før har ferskenerne været så store men desværre var de ikke særlig søde i smagen i år. De fleste faldt af træet, måske fordi de var så store og tunge, og mange var begyndt at rådne indeni. Heldigvis kunne hønsene lide dem, de spiste dem på jorden, så ferskernerne ikke bare gik til spilde. Hønsene er meget kræsne, det var ikke sikkert, fersken var noget, der faldt i deres smag og de gad at spiste. De vil helst have kager. Det får de af gode grunde sjældent men det er det eneste, der kan få dem til at løbe for at komme først.
   Vi må håbe på at roserne har brugt dette år til at få et godt og endnu større rodsystem, så næste år bare bliver helt super.
   Jeg kan se, der i haven nu er fine knopper på roser, jeg ikke har vist her. Måske når jeg at se dem i blomst inden vinter,
   Hilsen fra Mette.

   Slet
 2. Hej Mette

  Det ser da super ud - dejligt at se at de roser der så har blomstret ser så sunde og friske ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Hej Karsten.
  Ja jeg var selv forbavset, da jeg kiggede fotos af roser. Man skulle ikke tro, det har været så elendigt. Jeg har nok også været heldig lige at fange nogle efter en dag med nogen sol.
  God aften til dig også.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
 4. That's nice to see your beautiful garden !!
  Greetings

  SvarSlet
  Svar

  1. Ama Kjaer21. september 2017 kl. 21.06
   Thank you very much Ela.
   I've just seen photos and videos from your garden. A wonderful garden with many beautiful pictures. Your photos of butterflies are very beautiful.
   Greetings from Mette.

   Slet